Прес-центр21 березня 2024, 13:03

Зустріч зі стейкхолдерами освіти

За сприяння відділу освіти, охорони здоров'я, культури та спорту Старобільської районної державної адміністрації відбулося зустріч зі стейкхолдерами освіти.

Зустріч відбулася на базі Фахового коледжу ЛНУ, до неї долучилися представниками закладів освіти Старобільського району Луганської області.

На зустрічі обговорювали освітньо-професійну програму «014 Середня освіта (фізична культура)» за освітньо-професійним ступенем фаховий молодший бакалавр.

Працівники закладів освіти Старобільського району були долучені до обговорення програми, її наповнення, структури та практичної відповідності сучасним освітнім стандартам. Ініціатором зустрічі став  ВСП «ФК ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка», оскільки заклад прагне покращити освітні послуги та долучати практиків до обговорення та актуалізації новацій в освітньому просторі. Зустріч відбулася у форматі діалогу між викладачами коледжу спеціальності«014 Середня освіта (фізична культура)», директорами шкіл та вчителями фізичної культури.

Учасників зустрічі вітала Наталія Мотунова – в.о. директора Фахового коледжу ЛНУ. Спікерка  ознайомила стейкхолдерів з умовами, формами та особливостями здобуття фахової передвищої освіти, Стандартом фахової передвищої освіти спеціальності «014 Середня освіта (фізична культура)».

«Сьогодні важливим є обговорення формування ключових та програмних компетентностей під час освітнього процесу у  здобувачів освіти, це дасть змогу готувати конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави» - зазначила Анна Адам, начальник відділу освіти, охорони здоров'я, культури та спорту Старобільської районної державної адміністрації.

Юрій Халієв, вчитель фізичної культури Шульгинського ліцею, звернув на те, що слід внести зміни до  ОПП у зв’язку з Постановою КМУ від 30.09.2020 № 898 «Державний стандарт базової середньої освіти», затвердженого наказом МОН № 752 від 17 серпня 2022 року «Про модельні навчальні програми «Фізична культура 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти» і ввести освітній компонент, який би вивчав «Варіативні модулі», що запропоновані МОН України Модельною навчальною програмою.

Любов Ткаченко, вчитель фізичної культури Біловодського ліцею «Лідер» наголосила на тому, що до освітньої програми має бути включений освітній компонент що стосується організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти щодо вимог концепції Нової української школи.

Такі заходи є важливими для формування новітніх підходів в освітній галузі, вони забезпечують тристоронню взаємодію та допомагають знаходити інноваційні освітні рішення задля підготовки фахівців освітньої галузі.

Не зважаючи на те, що зараз освітні заклади Старобільського району розкидані по всіх містах України, наша віра непохитна в нашу Перемогу, і ми знаємо, що повернемося усі додому, і будемо працювати саме з цими директорами, вчителями на користь нашої держави України!