Прес-центр28 лютого 2024, 15:02

Змагання зі спідкубінгу у Сваляві

У гуманітарному хабі м. Свалява, за ініціативи ГО "Центр спільного розвитку "Дієва громада" провели змагання зі спідкубінгу.

Спідкубінг — це не просто головоломка, а цілий вид спорту, що вимагає від учасників/ць неабиякої вправності та концентрації. У змаганнях зі спідкубінгу учасники/ці змагаються у швидкості складання кубика Рубіка та його аналогів різних розмірів.

Змагання цікаві, як для любителів, так і професіоналів, оскільки вони поєднують у собі елементи швидкості, точності та стратегії. На професійних змаганнях учасники скаладають кубик однієї рукою, із закритими очима, а також - командою.

Змагання зі спідкубінгу — це захоплюючий та неймовірно швидкий вид спорту, який дозволяє учасникам/цям продемонструвати свою вправність та вміння швидко думати. Ці змагання стають популярнішими по всьому світу, збираючи талановитих та винахідливих учасників/ць.

У Сваляві зібралися учасники із декількох областей. Вік учасників від 11 до 65.

Переможці змагань: 1 місце поділили Атамов Веніамін (ЗЗСО №1) і Лукеча Ростислав (ЗЗСО №3), зібравши кубик Рубика за 45 секунд та 46 секунд відповідно. ІІ місце поділили Танинець Василь (ТОВ «Форшнер Україна») та Осовський Ерік (Чинадіївська гімназія), ІІІ місце поділили Семак Анатолій (пенсіонер, м.Воловець) та Чернушенко Ілля ( ЗОШ 16, м. Мукачево)

Переможці отримали почесні грамоти, медалі та подарунки.