Прес-центр27 березня 2024, 14:03

Зберігаємо та відновлюємо першоджерела новітньої історії України

З метою збереження важливих першоджерел з новітньої історії України, а саме подій, які відбуваються з 2014 року на території Луганщини, Архівний відділ Старобільської районної державної адміністрації Луганської області започатковує проєкт «Старобільшіна пам’ятаєте героїв» зі збирання усних історій про події на Сході України, а саме - Старобільського районну.

Метою проєкту є збереження, вшанування подвигу та увічнення пам’яті про живих і полеглих воїнів, а також фіксація спогадів свідків про пережиті події чи соціальні умови, які відбуваються на Сході України, а саме Старобільського районну.

Всі зібрані матеріали згодом стануть джерельною базою щодо дослідження історії України початку ХХІ століття для науковців, краєзнавців, студентів та

будуть залучатися до виставкових, науково-дослідницьких та видавничих проектів.

Реалізуючи цей задум, Архівний відділ працює на майбутнє, маючи на меті - донести достовірну інформацію про події, які зараз відбувається в країні. А особливо, як конкретна людина бачить та сприймає сучасні події.

Якщо Ви маєте бажання долучитися до проєкту, поділитися спогадами чи матеріалами про Захисників та Захисниць Старобільщини, ми будемо дуже вдячні.

Контактна особа: Євгеній, 066-995-56-47, arhiv.stbrva@gmail.com.