Прес-центр3 грудня 2018, 09:12

Завдяки вжитим прокуратурою заходам стягнуто упущену вигоду

Старобільською місцевою прокуратурою встановлено, що з часу реєстрації прав на нерухоме майно мешканцем м. Старобільськ не укладено договір оренди землі в передбаченому чинним законодавством порядку, що призвело до використання ним земельної ділянки без правоустановлюючих документів та несплати коштів за її використання.

Відповідно до ст.206 Земельного кодексу використання землі в Україні є платним. Власникам землі та землекористувачам відшкодовуються збитки, заподіяні внаслідок неодержання доходів за час тимчасового невикористання земельної ділянки (ст.156 Земельного кодексу України).

Розмір неотриманого місцевим бюджетом доходу в результаті неукладання договору оренди земельної ділянки, на якій знаходиться належне на праві приватної власності майно відповідача, склав 9652,35 грн.

Зазначене порушення чинного законодавства стало підставою для звернення прокурора до Старобільського районного суду з позовом про стягнення збитків у вигляді неодержаного доходу, завданих використанням земельної ділянки без правоустановлюючих документів, на вказану суму.

На цей час позовні вимоги керівника місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі.

Старобільська місцева прокуратура