Прес-центр10 липня 2020, 16:07

Засідання міжвідомчої робочої групи з питань охорони дитинства та розвитку системи соціальних послуг для підтримки дітей і сімей у районі

Актуальність реформування системи інституційного догляду та виховання дітей обговорили сьогодні, 10 липня 2020 року, в райдержадміністрації на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань охорони дитинства та розвитку системи соціальних послуг для підтримки дітей і сімей у Старобільському районі.

Як зазначив голова робочої групи, Володимир Череватий, що одне із пріоритетних завдань реформи – до 2026 року створити у кожній об’єднаній територіальній громаді необхідні освітні, медичні, соціальні, реабілітаційні послуги відповідно до потреб громадян та не допустити потрапляння жодної дитини до інтернатного закладу.

За участю голів об’єднаних територіальних громад району та БФ СОС «Дитячі містечка України» та суб’єктів соціальної роботи району були підведені підсумки I етапу реформи та визначені завдання для реалізації її II етапу. З метою забезпечення функціонування в громадах комплексу сімейно-орієнтованих послуг для сімей з дітьми розглядалась також можливість створення в громадах Центрів соціальної підтримки дітей та сімей.

                Володимиром Череватим було наголошено, що успішність цієї реформи залежить від згуртованості кожної громади в інтересах сімей і дітей