Прес-центр19 жовтня 2018, 15:10

Заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

День започаткований Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми, як у власних країнах, так і за кордоном. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення. 

Фахівцями Старобільського районного центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми було проведено інформаційні кампанії серед школярів та студентів з метою попередження майбутніх випадків та не стати жертвою з даної проблеми.

Так, з 9 по 18 жовтня 2018 року, в навчальних закладах району було проведено ряд профілактичних заходів, а саме:  

- в Старобільському професійному ліцеї та ВП «Старобільський технікум Луганського аграрного університету» були проведені лекції з елементами слайд-шоу “Молодь проти торгівлі людьми”, в ході якої студенти переглянули соціальний фільм та ознайомились детально як забезпечити власну безпеку перед виїздом та перебуваючи за кордоном;

- в Старобільській СЗОШ №3 було проведено тренінгове заняття на тему: “Ні – торгівлі людьми”;

- в Лиманській ЗОШ – відеолекторій “Профілактика торгівлі людьми”;

- в Шульгинській ЗОШ – година спілкування “Сучасне рабство”.

18.10.2018р. біля скверу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка була проведена вулична акція “Людина – не товар”.

В ході даних заходів учні та студенти ознайомились з усіма формами та шляхами торгівлі людьми, ознайомились з реальними історіями людей, які постраждали від торгівлі людьми та отримали інформаційні буклети та листівки з контактами та правилами безпечної подорожі за кордоном та браслети до даної акції.