Прес-центр31 березня 2017, 14:03

За зберігання вибухової речовини засуджено мешканку Старобільського району

    Старобільською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у Старобільському районному суді стосовно 47-річної мешканки Старобільського району, яка обвинувачувалася у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.І ст.263 КК України, а саме у незаконному придбанні та зберіганні вибухової речовини, без передбаченого законом дозволу.

      Встановлено, що у листопаді 2016 року мешканка Старобільського району у лісопосадці між селами знайшла корпус гранати РГД-5, який в органи поліції добровільно не здала та зберігала у себе за місцем проживання до моменту вилучення працівниками поліції вказаної вибухової речовини.

Вироком Старобільського районного суду обвинувачену визнано винною у вчиненні вказаного злочину та засуджено до покарання у вигляді З років позбавлення волі із застосуванням іспитового строку.

       Довідково: Відповідно до ч.З ст.263 КК України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.  

 

Старобільська місцева прокуратура