Прес-центр23 листопада 2018, 13:11

Всесвітня кампанія “16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства” в Україні

З 25 листопада по 10 грудня 2018 року Старобільський район долучився до Всесвітньої кампанії “16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства” в Україні

За даними досліджень UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення щороку близько 1.1 млн жінок зазнають насильства, і лише кожна третя постраждала звертається за допомогою. Ґендерно зумовлене насильство підриває здоров’я, гідність, безпеку та незалежність постраждалих і при цьому часто залишається прихованим через сформовану суспільством культуру замовчування.

Кампанія 16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства починається 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, – і триває до Міжнародного дня прав людини, 10 грудня, для привернення уваги до проблеми насильства щодо жінок щороку у світі. Такі часові рамки були обрані, щоб символічно поєднати насильство над жінками та права людини, і наголосити, що насильство є кричущим порушенням прав людини. Темою глобальної кампанії 2018 року для України є: «Orange the World: #HearMeToo».