Прес-центр11 грудня 2017, 15:12

Візуально-наративний тренінг "Мрії здійснюються"

   Під Новий рік навіть дорослі вірять у казку, що вже тут говорити про дітей! Вони з нетерпінням чекають найчарівніше свято у році, загадують бажання, пишуть Діду Морозу листа, і свято вірять у те, що все загадане збудеться.

   Через казки діти вчаться правилам життя, моделей поведінки в суспільстві. У тій же казці про Морозко показано, що добре і правильно бути працьовитим, добрим, щирим, допомагати іншим. І, навпаки, невигідно бути ледачими, злими, жадібними. Для дитини Дід Мороз — хоч і казковий персонаж, але подарунки від нього реальні. Значить, і казки не брешуть, і те, про що вони повідомляють дітям, повинно бути підтверджене в житті.

   8 грудня 2017 року на базі Старобільської ЗОШ № 3 І – ІІІ ст. для учнів спеціалістами Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був організований та проведений візуально-наративний тренінг "Мрії здійснюються».   

   На початку тренінгу дітям було запропоновано написати  лист Діду Морозу. В листі вони написали про те що вміють, чого навчилися за рік, свої досягнення, чим можуть пишатися, що цінують у житті, про що мріють. За мотивами листа діти створили свої колажі з журнальних вирізок, фотографій.  Сфокусувавшись на образі бажаного майбутнього, зробили його більш реальним, видимим. (Уявляючи свої мрії та надії на Новий рік, завдяки колажу зробили їх більш реальними, видимими. )

   По завершенні роботи, кожен учень представив свій колаж, розповідаючи про свої цінності, вміння, досягнення і мрії, а інші учні давали свої відгуки на те, що особливо привернуло увагу в оповіданні і колажі.