Прес-центр29 грудня 2017, 14:12

Використання коштів ДФРР у 2017 році

   29 грудня 2017 року керівництво району проінспектувало стан реалізації проекту «Капітальний ремонт Половинкинської ЗОШ I-III ступенів по пл. Дружби, 19, с. Половинкине Старобільського району, Луганської області», який здійснювався за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (90% від загальної вартості проекту) та за рахунок коштів районного бюджету на умовах співфінансування (10% від загальної вартості проекту), який реалізовувався у рамках створення сучасного освітнього простору на базі опорного навчального закладу Половинкинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Старобільської районної ради Луганської області.

   Проектом було передбачено проведення масштабних внутрішніх та зовнішніх робіт, зокрема перекриття даху, утеплення фасаду, повна заміна вікон, благоустрій прилеглої території, електромонтажні роботи, заміна системи опалення та ремонт коридорів на першому та другому поверсі.

   Загальна сума проекту складала 7000,0 млн. грн., з яких 6300,0 тис. грн. кошти ДФРР, з місцевого бюджету надано 10%, тобто 700 тис. грн.

   За результатами проведення повторних відкритих торгів, що відбулись 31.08.2017 року (попередні були відмінені за причини відсутності пропозицій), переможцем було визнано київську фірму ПП «Спайс-буд»,  із якою 27.09.2017 року було підписано договір на загальну суму 6675,0 тис. грн., у тому числі коштів ДФРР – 6007,5 тис.грн. Сума зекономлених коштів за проектом у розмірі 176,158 тис. грн.. була повернена до держбюджету.  Згідно календарного графіку робіт підрядною організацією було визначено початок робіт з жовтня 2017 року.

   Станом на кінець року було перекрито покрівлю даху, здійснено утеплення, частково замінені вікна та двері, будова отримала нову систему опалення, освітлення, зроблено ремонт шкільних холів на першому і другому поверхах. Відбулось освоєння коштів за проектом на рівні 99,9% від передбаченої договором вартості проекту та договорами на здійснення авторського та технічного нагляду, а саме: коштів ДФРР – 6117,83 тис. грн., коштів місцевого бюджету – 679,759 тис. грн.

   Усі недоліки та неякісно виконані роботи підрядник зобов’язаний усунути протягом гарантійного терміну згідно договору після завершення основного обсягу.

   Втім, для повноцінного функціонування Половинкинської опорної школи у новому році доведеться виділяти додаткові кошти для проведення робіт, які не були передбачені за попереднім проектом. Необхідне оновлення системи пожежної сигналізації, проведення додаткових робіт по котельній тощо. 

   Вже зараз школа радує яскравими фарбами внутрішнього оформлення, упорядкованою навколишньою територією.