Прес-центр6 квітня 2023, 23:04

Відділ кадрів Старобільської районної державної адміністрації інформує

Не зважаючи на військовий час і надскладні умови життя в країні, Старобільська районна державна адміністрація працює. Значна кількість працівників звільнилась з початку повномасштабного вторгнення РФ, дехто з працівників залишились на тимчасово-окупованій території, а деякі виїхали за кордон. У зв’язку із такою ситуацією зі 135 штатних одиниць Старобільської РДА станом на 01.04.2023 працює лише 35 осіб, які виконують свої функціональні обов’язки відповідно до посадових інструкцій. Частина працівників Старобільської РДА проходять службу у Збройних Силах України.
Ускладнює ситуацію дистанційна форма роботи, повна відсутність доступу до первинних документів і всього обладнання, яке залишилось на тимчасово-окупованій території. Відновлення роботи починалось з «чистого паперу».
Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» для здійснення керівництва у сфері забезпечення оборони, громадської безпеки і порядку статтею 2 Указу Президента України від 24.02.2022 № 68/2022 «Про утворення військових адміністрацій» утворено Старобільську районну військову адміністрацію. Статтею 3 цього Указу Генеральному штабу Збройних Сил України, головам місцевих державних адміністрацій доручено здійснити заходи, пов'язані з утворенням військових адміністрацій, зазначених у цьому Указі. Відтак, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» статтею 2 Указу Президента України від 23.09.2022 № 665/2022 «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області» утворено військові адміністрації населених пунктів Старобільського району Луганської області.
Виходячи з вищевказаного однією з основних задач Старобільської районної державної адміністрації – Старобільської районної військової адміністрації є загальне керівництво діяльністю військових адміністрацій населених пунктів у сфері забезпечення оборони, громадської безпеки і порядку.
Попри всі складнощі і важке життя Старобільська районна державна адміністрація Луганської області веде повномасштабну підготовку для повернення на Старобільщину після її звільнення і зачистки від окупаційного бруду і відновлення нашого рідного Старобільського району.
Разом до перемоги!