Прес-центр28 лютого 2024, 15:02

Відділ документообігу, контролю та звернень громадян працює над удосконаленням роботи з документами

Відділ документообігу, контролю та звернень громадян Старобільської районної державної адміністрації постійно працює над удосконаленням роботи з документами відповідно до вимог чинного законодавства.

З початку року до 26.02.2024 документообіг в цілому становить – 1887 документів (вхідних 743 + вихідних 839 + розпоряджень 28 + звернень 14).

На електрону пошту відділу протягом місяця надійшло – 472 вхідних документа, які опрацьовуються, систематизуються та передаються на розгляд виконавцям. З них встановлено на контроль – 172. До цієї категорії також відносяться документи, які перебувають на довгостроковому контролі та потребують постійного (щотижневого, щомісячного, щоквартального або щорічного) інформування. На контролі лишаються – 28 документів за 2022 рік та 192 документи за 2023 рік.

Контролюється виконання завдань визначених протокольними дорученнями голови РДА за результатами нарад з військовими адміністраціями населених пунктів (ВАНП), структурними підрозділами та відділами райдержадміністрації.

З метою дотримання виконавської дисципліни у структурних підрозділах та відділах райдержадміністрації, щочетверга виконується робота з перевірки щодо виконання або невиконання контрольних документів. За результатами цієї роботи, усім працівникам надсилається нагадування – це перелік контрольних документів, які потребують виконання на поточному тижні, за результатами цієї роботи надається службова записка щодо стану виконавської дисципліни.

Також працівниками відділу протягом звітного періоду було опрацьовано 472 вихідних документа.

Зареєстровано та погоджено – 8 розпоряджень з основної діяльності.

Зареєстровано та погоджено – 8 розпоряджень з адміністративно господарських питань.

Щодо роботи зі зверненнями громадян: на електронну пошту надійшло – 13 звернень. Усі звернення були опрацьовані, сформовані у справи, відповіді виконавцями надано без порушення термінів. На телефонну „гарячу лінію” протягом місяця звернулося 7 громадян, усі звернення були скеровані до профільних спеціалістів за отриманням належних додаткових роз’яснень.