Прес-центр6 квітня 2023, 17:04

Відбувся онлайн-семінар з питань безпеки та охорони праці

29.03.2023 у форматі онлайн-семінару відбувся превентивний захід з питань безпеки та охорони праці за участю посадових осіб Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань. У семінарі прийняли участь начальники військових адміністрацій населених пунктів Старобільського району Луганської області та відповідальні особи за охорону праці у відповідних військових адміністраціях.
У вступному слові заступник начальника управління - начальник відділу нагляду з питань безпеки праці південного напрямку управління інспекційної діяльності у Луганській області Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Вікторія Кленнікова розповіла про зміни до законодавчих та інших нормативно – правових актів з охорони праці, необхідність своєчасного проведення навчання та інструктажів з питань охорони праці.
Особливу увагу присутніх було звернено до змін до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (зі змінами згідно постанови КМУ від 20 січня 2023 р. № 59) та попередження випадків прихованого травматизму.
В вході семінару заступником начальника відділу нагляду з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Луганській області Олександром Куніним доведено до присутніх вимоги нормативних актів з охорони праці під час організації дистанційної, надомної роботи, здійснення постійного контролю за дотриманням трудової та виробничої дисципліни серед працівників. Заступник начальник відділу нагляду з питань безпеки праці східного напрямку управління інспекційної діяльності у Луганській області Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Артем Авраменко акцентував увагу присутніх про необхідність дотримання вимог безпеки при роботі з електронними пристроями.
Наприкінці заходу посадові особи Міжрегіонального управління дали відповіді на низку запитань учасників онлайн-семінару.