Прес-центр5 березня 2018, 11:03

Відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

05.03.2018 року під головуванням голови Старобільської райдержадміністрації Анатолія Гаркавого відбулося засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому розглядалися наступні питання:

1. Про готовність місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організації району до реагування на можливі надзвичайні події та ситуації в умовах пропуску льодоходу, повені та паводків 2018 року.

2. Щодо проведення очистки струмків на території міста, підготовки шандорів та шлюзу-регулятору на річці Айдар, розчистки заторів на низьководних мостах.

3. Щодо забезпеченості виконкомів міської та сільських рад необхідними плавзасобами, засобами порятунку на воді, засобами відкачки води.

4. Щодо проведення можливої евакуації із зон підтоплення (затоплення) населення, домашніх та сільськогосподарських тварин району.

5. Щодо проведення перевірки техніки району, яка може бути задіяна для пропуску льодоходу, повені та паводків та до проведення евакуаційних заходів.

6. Щодо стану резервного фонду району та матеріальних резервів.

7. Щодо готовності до дій за призначенням медичних закладів району у разі можливої евакуації населення із зон підтоплення (затоплення).

8. Щодо проведення роз’яснювальної роботи серед населення органами місцевого самоврядування на підвідомчих територіях щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій під час повені та паводків.

9. Щодо проведення заходів для укріплення дамб району.

10. Щодо налагодження оперативної співпраці з обласною піротехнічною службою ДСНС для можливого підриву льоду та заторів на р. Айдар.

11. Щодо дій відділу поліції у разі проведення евакуації під час повені та паводків щодо охорони громадського порядку та регулюванню руху на автошляхах.