Прес-центр30 грудня 2022, 18:12

Відбулась нарада щодо стану роботи релокованих медичних закладів району

23 грудня під головуванням заступниці голови Старобільської райдержадміністрації Світлани Загоровської в режимі відеоконференцзв’язку проведено робочу нараду щодо стану роботи релокованих медичних закладів району з їх керівниками та головними бухгалтерами.

З 10 медичних підприємств району, що працювали до повномасштабного вторгнення російської федерації, відновили роботу 6 закладів, в тому числі три - первинної ланки та три - вторинної ланки. Так, наприклад, Старобільський і Чмирівський Центри первинної медико-санітарної допомоги працюють наразі у м. Рівне, Міловська центральна районна лікарня – у Харкові, а Марківська багатопрофільна лікарня – у м. Київ. Старобільська багатопрофільна лікарня зараз впроваджує свою діяльність в місті Дніпро: надає медичну допомогу переселенцям і всім, хто її потребує, безоплатно в рамках Програми медичних гарантій.

Генеральний директор  КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня» Роман Чередниченко та генеральний директор КНП «Старобільський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександра Антоненко поділились з колегами своїм складним, але успішним досвідом відновлення роботи закладів, вирішення проблемних питань релокації після окупації району, розказали про співпрацю з міжнародними організаціями, що значно розширює можливості вирішення нагальних питань.

До участі у нараді приєднався і директор департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Юрій Стогнієв. Він розповів, як буде реалізовуватись Програми медичних гарантій у 2023 році та якими будуть пріоритети, зосередив увагу на питанні контрактування медзакладів.

Конструктивним, відвертим і корисним для всіх учасників стало обговорення актуальних проблем: про перспективи організації роботи медичних закладів району після деокупації, про шляхи вирішення болючого питання дефіциту кадрів, про можливості контрактування НСЗУ, про формування матеріально-технічної бази. Перед місцевою владою зараз стоїть ряд важливих завдань: забезпечити доступ мешканців регіону до лікування, сформувати ефективну мережу та маршрути пацієнта. Все це покращуватиме універсальне охоплення медичними послугами, яке є ціллю трансформації медичної системи.