Прес-центр26 березня 2024, 09:03

Усиновлення дітей під час війни, що потрібно знати

Служба у справах дітей Старобільської райдержадміністрації, наголошує: "Трагедії вриваються в життя дітей не тільки в ранньому дитинстві (від 1 року до 3 років). Є діти, які посиротіли у віці 10, 12, 15 років. І ці діти, також потребують родинного затишку, опіки та захисту дорослих".

Якщо Ви вирішили усиновити дитину, Ви можете переглянути важливу і корисну інформацію про усиновлення у програмі «Є вихід».

Марія Скиба разом з гостями студії: Людмилою Волинець – членкинею координаційного штабу з питань захисту прав дітей, Вікторією Любаревич-Торховою – нейропсихологом, Антоном Мариничем - адвокатом з сімейного права, дають відповіді на запитання, які можуть цікавити майбутніх усиновлювачів.

Ви дізнаєтеся про: статистику усиновлень в Україні, документи, які потрібні для усиновлення, хто може усиновити дитину, як працює база даних дітей, які діти можуть бути усиновлені, процедуру усиновлення, як готувати батьків до усиновлення, контроль за родиною, яка усиновила дитину, що потрібно знати про усиновлення та інші важливі аспекти.

Якщо Ви маєте намір взяти дитину і виховати її у Вашій родині, то звертайтеся до працівників Служби у справах дітей. Отримати консультацію та більш детальну інформацію щодо бажання взяти дитину у свою родину Ви можете безпосередньо в Службі у справах дітей за місцем Вашого проживання, або у перший та третій вівторок місяця від спеціалістів Служби у справах дітей в хабі Старобільської районної державної адміністрації у місті Київ, за адресою: бульвар Лесі Українки, буд. 26 А (каб. 330).

"Якщо Ви лише розглядає можливість зробити дитину щасливою та подарувати їй родинний затишок – не вагайтесь, ми будемо поруч!» – підсумували працівники Служби у справах дітей Старобільської РДА.

Корисну інформацію з даного питання можна також знайти тут