Прес-центр6 березня 2024, 14:03

У гуманітарному хабі Старобільської РДА відбувся тренінг для працівників, які працюють з ВПО.

Оскільки сьогодення підвищує рівень стресу у соціальних працівників, а володіння знаннями та навичками подолання стресу сприяє підвищенню психологічної стійкості працівників сфери «людина-людина» та надає ресурсу щодо попередження, профілактики професійного вигорання, то темою тренінгу було саме подолання професійного вигорання.

Мета тренігу: проаналізувати особливості професійного вигорання соціальних працівників, піддвищити рівень поінформованості та обізнаності з поняттями «професійний стрес», «синдром професійного вигорання», їх причинами та наслідками, визначити шляхи профілактики та подолання професійного вигорання, опанувати сучасні антистресові техніки, розвинути навички психоемоційної регуляції.

«Сьогодні кожному, хто працює у сфері «людина-людина» важливо володіти методами та техніками управління стресом, знати власний рівень стресостійкості та використовувати експрес-техніки подолання стресу на робочому місці. Важливо напрацьовувати навички надання допомоги колегам та складати свій власний план дій з профілактики професійного вигорання. Це допоможе підтримувати себе та своє ментальне здоров1я у такий непростий час», - наголосила сертифікована тренека, психолоиня, бізнес-тренерка, Тетяна Хворостенко.

Під час тренінгу учасники мали можливість пройти індивідуальне тестування, пограти в рольові ігри, виконати практичні вправи, прослухати міні-лекції, попрацювати в групах та опанувати ряд практичних вправ щодо дослідження ціннісних орієнтирів, аналізу витрат життєвої енергії, складання алгоритму дій в стресовій ситуації, їх планування та визначення ризиків. Працювали також з мотивацією та аналізом.

Атмосфера на заході панувала відкрита, позитивна та продуктивна. Для працівників соціальної сфери такі заходи важливі, оскільки вони щодня працюють з категорією людей, які пережили травмуючі події.

Дякуємо за організацію та сприяння у проведенні заходу ГО «Центр спільного розвитку «Дієва громада»». Захід проведено в рамках проєкту “Відкриті двері. Розширення доступу до соціальних послуг”, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементується Товариством міжнародного співробітництва (GIZ).