Прес-центр5 cічня 2024, 10:01

У гуманітарному хабі міста Свалява пройшов тренінг «Визначення потреб населення громади у соціальних послугах та їх приорітизація»

29 грудня в приміщенні гуманітарного хабу Ствробільської РДА у м. Київ пройшов тренінг «Визначення потреб населення громади у соціальних послугах та їх приорітизація», який об’єднав працівників соціальної сфери Луганської області, з числа тих, хто вже працює або буде працювати в гуманітарних хабах Луганської області.
 Під час тренінгу соціальні працівники та співробітники Старобільської РВА, разом з тренеркою Аллою Волошиною, працювали над вирішенням таких питань:

  • Для чого визначати потреби жителів громади у соціальних послугах?
  • Як взначати потреби населення у соціальних послугах відповідно до нового Порядку?
  • Методологія визначення потреб населення у соціальних послугах.
  • Пріоритизація надання соціальних послуг жителям громади.
  •  Соціальне замовлення - можливість задоволення потреб громади у соціальних послугах.

Навчання проходить у рамках проєкту «Відкриті двері. Розширення доступу до соціальних послуг», який упроваджує громадська організація «Центр спільного розвитку «Дієва громада» спільно з Старобільською районною державною адміністрацією, у рамках проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементується Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
Реалізація даного проєкту дозволить забезпечувати у гуманітарних хабах Старобільської районної державної адміністрації доступ до соціальних послуг родин внутрішньо переміщених осіб з дітьми.