Прес-центр20 червня 2018, 09:06

Тактико-спеціальні навчання силами структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС

19 червня 2018 року о 10.00 було проведено тактико-спеціальні навчання силами структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Луганській області на Старобільському елеваторі ЗАТ «Нібулон» за адресою: м. Старобільськ, вул. 1 Травня, 4 за тактичним задумом в робочий башті сушильної камери № 5 біля складу № 7 внаслідок перегріву механічних частин норії виникла умовна пожежа, яка розповсюдилась на склад № 7, в результаті чого виникло займання даху. Під час евакуації персоналу з службових приміщень виробничої будівлі, яка розташована біля сушильної камери, знепритомнів один працівник. Здійснити виведення постраждалого силами добровільної пожежної дружини не вдалося, постраждалий залишився на першому поверсі цієї будівлі. На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу вогнем було охоплено 50 квадратних метрів сушильної камери та 200 квадратних метрів даху складу № 7, було проведено бойове розгортання та ланкою ГДЗС було врятовано умовного потерпілого.
За задумом, під час гасіння пожежі сушильної камери виникла розгерметизація газопроводу, в результаті чого виник вибух з послідуючим руйнуванням конструкції сушильної камери, під уламки яких потрапив співробітник пожежно-рятувального підрозділу, якого було врятовано за допомогою гідравлічного аварійно-рятувального обладнання.
При проведенні тактико-спеціальних навчань було залучено Начальники Попаснянського, Кремінського, Марківського, Міловського, Троїцького, Сватівського, Біловодського, Білокуракинського, Станично-Луганського, Новопсковського, Новоайдарського, Старобільського міськрайонних відділів. Начальники ДПРЧ-6, 19, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29, 30, 33, 44, 45, 65 та служби взаємодії міста Старобільськ: відділ національної поліції, бригада швидкої медичної допомоги, аварійно-відновлювальна бригада Старобільського міськрайонного управління експлуатації газового господарства ПАО «Луганськгаз». Також на навчання було присутнє керівництво району, а саме голова Старобільської райдержадміністрації Анатолій Гаркавий, голова Старобільської районної ради Микола Кулачка та Старобільський міський голова Яна Літвінова.
Метою тактико-спеціальних навчань є відпрацювання спільних дій при ліквідації пожеж, аварій, НС (НП).