Прес-центр1 березня 2019, 15:03

Старобільська місцева прокуратура продовжує системну роботу щодо протидії корупційним проявам

Окрім виявлення кримінальних корупційних правопорушень, важливу роль у протидії корупції відіграє забезпечення додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. 

Так, протягом 2018 року Старобільською місцевою прокуратурою та її відділами під час здійснення систематичного аналізу стану законності у сфері запобігання корупції виявлено факти вчинення посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за результатом чого до Управління захисту економіки в Луганській області ДЗЕ НП України направлено 30 матеріалів щодо порушення вимог фінансового контролю та 1 матеріал щодо порушення вимог про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів для подальшого складання протоколів про адміністративні правопорушення за вказаними фактами. 

Також, використовуючи повноваження, передбачені ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», Старобільською місцевою прокуратурою та її відділами протягом вищевказаного періоду внесено 33 подання на усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов’язаних з корупцією, які на даний час розглянуто із вжиттям заходів до усунення порушень та притягненням 14 винних осіб до відповідальності.

За участі прокурорів місцевої прокуратури та її відділів судами розглянуто 104 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за результатами розгляду яких до адміністративної відповідальності притягнуто 69 осіб.

Запобігання і протидія корупції залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів, зокрема, Старобільської місцевої прокуратури.

 

Старобільська місцева прокуратура