Прес-центр13 березня 2024, 10:03

Шкільний урок волонтерства

За підтримки Міністерства молоді та спорту України у партнерстві з громадською організацією «Українська Волонтерська Служба» та Корпусом миру США в Україні були розроблені методичні матеріали з проведення уроків волонтерства.

Сьогодні волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку, основою розбудови громадянського суспільства, а участь у ній молоді є надзвичайно важливою.

Ініціатива «Шкільний урок волонтерства» має надихнути підлітків займатися волонтерською діяльністю, зрозуміти, що таке волонтерство та оволодіти інструментами, які допоможуть школярам долучитися до волонтерського руху.

Ініціаторами проєкту виступає ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства молоді та спорту України та Міністерства освіти і науки.

Урок триватиме 45 хвилин.

Запрошуємо провести урок волонтерства у закладах освіти.

Залищайте заявку на проведення уроку за посиланням: https://volunteer.country/projects/school-lesson 

Ви отримаєте від організаторів усі необхідні матеріали: посібник, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. Урок можна адаптувати під будь-які умови офлайн чи онлайн.

«Волонтерство готує молодь до того, щоб стати активними мешканцями своїх громад, сприяє розвитку їх особистісних навичок та заохочує відчутними перевагами. Волонтерство покращує психічне здоров’я молодих людей, їхню самооцінку та відчуття причетності до спільноти», — коментує проєкт Анн-Марі Акікі, Програмна спеціалістка з розвитку підлітків і молоді, ЮНІСЕФ.

Детальніше про поєкт: https://volunteer.country/about-us/misiia-ta-istoriia 

Давайте допоможемо  створити Україну, у якій кожна людина — незалежно від віку, статі, соціального статусу, культурного чи етнічного походження — може реалізувати себе в допомозі іншим.