Прес-центр26 грудня 2022, 12:12

Щодо доступного іпотечного кредитування єОселя

Минулого тижня програма доступного іпотечного кредитування єОселя отримала повноцінний запуск у застосунку Дія. Лише за перші два дні через застосунок надійшло 1,7 тисяч заявок. Про це розповіла Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Тепер для подачі заявки на кредит достатньо оновити застосунок, вибрати у переліку послуг єОселю та виконати кілька простих та швидких кроків.

Наразі послуга доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах. На другому етапі, що має розпочатися у 2023-му році, доступна іпотека стане відкритою для всіх українців, які потребують покращення житлових умов - вони зможуть взяти кредит на придбання житла під 7% річних.

Минулого року, який вважається одним із найкращих для української економіки, загалом банки видали 10,8 тисячі іпотечних кредитів на загальну суму 8,9 млрд грн. Таким чином єОселя має на меті не лише запустити іпотеку в умовах війни, а й кожного року нарощувати кредитний портфель та стимулювати економіку.