Прес-центр13 грудня 2018, 12:12

Шановні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС!

14 грудня було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим атомним реактором Чорнобильської станції. Тож щороку саме цього дня ми вшановуємо відважних ліквідаторів, хто, на щастя, поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто пішов за межу вічності.

Ми у вічному боргу перед вами, хто ціною свого здоров’я і свого життя врятував усіх нас, країну, людство від ядерного вогню.

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть почасти не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися. Вічна вдячність живим і світла пам’ять загиблим!

Чорнобиль торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії. Ми у невідплатному боргу перед ними, тож вшановувати маємо постійно, щодня, огорнувши увагою, розумінням, теплом і любов’ю.

Низько схиляю голову перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняюся тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий чоловічий обов`язок перед рідною землею і рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав. 

 

Щиросердно дякую вам за ваш подвиг, бажаю здоров’я, благополуччя та довгих років життя!