Прес-центр7 лютого 2023, 10:02

Сертифікація педагогічних працівників 2023

В рамках реалізації нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти, був проведений прийом заявок на участь у сертифікації вчителів початкової школи. Відповідно до наказу МОН до участі у відборі прийнято 1500 зареєстрованих учасників, розділених відповідними квотами по областях. 
Наступний етап сертифікації відбудеться упродовж 01–11 серпня 2023 року. Участь зможуть взяти по 500 вчителів з математики і української мови та літератури.
Метою сертифікації є виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.
Успішне проходження сертифікації дає можливість учителю претендувати на надбавку до зарплати у розмірі 20 %. Крім підвищення заробітної плати чи присвоєння педагогічного звання, є й інші стимули. Багатьом педагогам важливо знати, що вони досягли певного рівня. Тобто ми говоримо не тільки про матеріальні чинники, а й про особисте прагнення підтвердити свою фаховість, показати свою спроможність успішно проходити сертифікацію. 
Лише незалежні, сміливі педагоги, які відчувають власні сили, йдуть на цю процедуру. Бо атестуватися у закладі й атестуватися на всеукраїнському рівні, проходити незалежне тестування й експертне оцінювання – це зовсім різні речі.
Докладніше про сертифікацію https://testportal.gov.ua/zagagalna-informatsiya-pedahog/