Прес-центр14 грудня 2023, 09:12

"Серце віддаю дітям..."

"Серце віддаю дітям" – цей вислів характеризує велику любов та безмежну доброту прийомної матері Ольги, яка виховала 2 рідних дітей, та подарувала турботу і сімейний затишок 5 дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування. Четверо з них вже досягли повноліття, хлопці стали дорослими і самостійними.
Свій шлях прийомної мами Ольга розпочала в 2009 році на території Старобільського району, вона власним прикладом показує, що чужих дітей не буває. Сьогодні в прийомній сім’ї на вихованні знаходиться 1 дитина, позбавлена батьківського піклування.
Попри війну, негаразди та труднощі, знаходячись не у стінах власного дому, прийомна мама створює усі умови для повноцінного розвитку сина. Ольга постійно співпрацює з працівниками Служби у справах дітей Старобільської районної державної адміністрації, з фахівцями Благодійного Фонду «СОС «Дитяче містечко», які допомагають родині у вирішенні нагальних питань.
Благородна місія пані Ольги була неодноразово відзначена на обласному та районному рівнях!
«Звичайно, велике щастя бути народженим в любові батька і матері та зростати в щасливій родині. Але, на жаль, не всі дітки мають такий скарб, тому ще чимало з них перебувають під опікою держави в інтернатних закладах. І хоч вони матеріально забезпечені, перебувають на повному державному утриманні, це не може замінити їм тепла рідної домівки. Лише сім’я здатна задовольнити основні потреби дитини, надавати стимули для її подальшого розвитку, створювати атмосферу родинного затишку, як це на власному прикладі показує прийомна родина пані Ольги, адже налагодити стосунки між дітьми та дорослими не вийде без щирості та любові», – підсумували працівники Служби.