Прес-центр4 грудня 2018, 09:12

Семінар-тренінг з питань встановлення опіки, піклування, створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

30 листопада 2018 року Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у конференц-залі Старобільської райради було проведено обласний одноденний семінар-тренінг з питань  встановлення опіки, піклування, створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

У заході взяли участь працівники ЦСССДМ області, у переважній більшості фахівці із соціальної роботи, та представники ОТГ. Учасників та тренерів семінару привітала заступник голови Старобільської райдержадміністрації О. Григоренко.

Під час роботи учасники ознайомились із загальними характеристиками та специфікою усиновлення, встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, соціально-психологічними особливостями дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, етапами підготовки до створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу та технологіями соціальної роботи з сімейними формами виховання.

У ході навчання учасники отримали методичні матеріали, необхідні для подальшого практичного використання у роботі з сім’ями опікунів, піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.