Прес-центр16 лютого 2024, 13:02

Робота гуманітарного хабу надання допомоги ВПО у місті Свалява

У гуманітарному хабі Старобільської РДА у місті Свалява говорять про важливе, зокрема про участь жінок і дівчат в управлінні місцевими громадами.

Зустріч на дану тему об'єднала жінок ВПО різного віку. Учасниці діалогу однозначно погодились із тим, що наразі спостерігається тенденція зниження реального впливу жінок на процеси прийняття рішень в громадах. Жіноча спільнота аналізувала причини, щоб мати спроможності долати наслідки.

Учасники заходу зауважили , що жінкам важче поєднувати сімейні обов’язки та кар’єрний розвиток. Вміння розподіляти час та ефективно його використовувати впливає на соціальний та економічний добробут. І, зрештою, різні моделі розподілу часу жінками та чоловіками відображають відмінності в їх ролях, умовах та можливостях.

Під час зустрічі учасниці ділилися життєвим досвідом. Завданням першої зустрічі на зазначену тему було виявити проблеми, які заважають жіноцтву, особливо ВПО брати участь в політичному житті громади - учасниці діалогу легко з цим впорались. Крім того, визначили фактори усунення перешкод на шляху жінок та дівчат до кар’єрного та громадського зростання.

Попереду низка запланованих заходів на тему участі жіноцтва в управлянні місцевими громадами, які будуть спрямовані на підтримку молодих жінок ВПО, що проявили себе активними та перспективними лідерками.