Прес-центр21 вересня 2018, 13:09

Профілактичні заходи в школах району

   18 та 20 вересня 2018 року спеціалістами Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з адміністрацією Курячівської та Хворостянівської ЗОШ І-ІІ ст. було проведено профілактично-інформаційні заходи з школярами.

   Так в Курячівській ЗОШ спеціалісти Центру провели годину спілкування з елементами тренінгу «Психологічне здоров’я» для учнів 8-9 класів.

   Метою заняття було ознайомити дітей із поняттям психологічне здоров’я людини його показниками  та критеріями. Поліпшили внутрішній емоційний стан учасників, розвинули творчу уяву, удосконалили координацію рухів, допомогли учням проявити вербальну та невербальну активність.

   У ході зустрічі дітям розповіли про поняття психологічного здоров’я та правила його збереження. Також школярам було запропоновано об’єднатися в 2 групи та намалювати зображення психологічно здорової людини, пояснити чому на їх думку вона має виглядати саме так.

   По завершенню заходу спеціалісти порадили учням більше часу проводити на свіжому повітрі, ніж за переглядом телевізору чи за комп’ютерними іграми.

   Серед учнів 8-9 класів Хворостянівської ЗОШ провели захід «Мої права та обов’язки» представники РЦСССДМ нагадали про їхні права і обов’язки, нормативно-правові акти, які захищають та регулюють правовідносини між людьми, а також відповідальність за порушення законодавства України.

   Для закріплення отриманої інформації дітям було запропоновано декілька ситуацій з казок, завданням дітей було розглянути, проаналізувати надані завдання та дати відповіді, які права героїв було порушено.

   На завершення спеціалісти порадили дітям не забувати про свої обов’язки, а також знати свої права та поважати права оточуючих.