Прес-центр10 квітня 2019, 14:04

Правила безпечної поведінки вдома та на вулиці

9 квітня 2019 року фахівці із соціальної роботи Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з старшим інспектором ювенальної превенції  Старобільського відділу поліції  провели годину спілкування для учнів Орлівської загальноосвітньої школи, метою якої було нагадати та поглибити знання учнів про безпеку вдома, на вулиці та в школі, а також формування у дітей умінь та навичок, щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій.

Під час спілкування з учнями спеціалісти роз’яснили правила пожежної безпеки у побуті, зокрема, про небезпеку ігор з сірниками, запальничками та відкритим вогнем. Особливу увагу фахівці звернули на правила безпеки під час виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, зокрема розповіли школярам чим вони небезпечні, а також алгоритм дій у разі їх виявлення.

Для того, щоб  навчання було не лише корисним, але й цікавим і, відповідно, ефективним, спеціалісти Старобільського РЦСССДМ використали тематичну гру «Так чи ні».  Під час гри діти знайшли відповіді на такі запитання, як "Що робити, якщо загорівся електроприлад?", "Як поводитися під час пожежі?", "Як поводити себе, якщо залишився сам вдома?" та багато іншого.

Учні активно обговорювали різні ситуації, висловлювали свої думки з тих чи інших питань відповідно до запропонованої їм тематики. І головне, діти засвоїли, що дотримання правил техніки безпеки має стати невід’ємною частиною життя кожної людини, що допоможе захистити здоров’я і життя собі та оточуючим.