Прес-центр1 квітня 2024, 11:04

Пізнавальні вихідні для дітей ВПО з Луганщини

Служба у справах дітей Старобільської райдержадміністрації в рамках роботи «Центру підтримки сім’ї» ініціювала цікаву екскурсію для дітей молодшого та середнього шкільного віку з числа внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в хабі міста Київ. Діти відвідали Музей книги і друкарства України, який знаходиться у центрі Києва, на території Києво-Печерської лаври.

Це найбільший музей книги в країні, розташований в будівлі давньої монастирської друкарні, що діяла протягом майже чотирьох століть.

Діти отримали багато цікавої інформації про історію української книги та книгодрукування, про створення рукописів, технології виготовлення фарб та паперу, еволюцію книгодрукування. Також екскурсовод ознайомила дітей з життєписом першого друкаря Івана Федорова, це була незвичайна історія, адже розповідала її справжня науковиця, яка займається дослідженням історії видавничої справи.

Співробітники музею організували та провели для дітей майстер-клас – кожен учасник екскурсії власноруч виготовив папір за технологією давньої монастирської друкарні. Цей папір діти змогли забрати собі на згадку про чудово проведений день, а на додачу ще й сувенір-магнітик.

Крім того, діти відвідали зал з роботами сучасних художників, бажаючі задонатили на ЗСУ та підписали листівки для наших Захисників.

Емоції переповнювали відвідувачів музею. Ще довго не вщухали обговорення, діти ділилися враженнями від побаченого. Доторкнутися до минулого та історії - це особлива магія, яка дозволяє переміститися у часі. Такі заходи дарують дітям нові знання та залишають незабутні враження.

Дякуємо Музею книги та друкарства України за гостинність та особливі подарунки.