Прес-центр27 березня 2024, 14:03

Підписано Меморандум про співпрацю та партнерство з Луганським обласним відділенням національного олімпійського комітету України.

Під час робочої зустрічі, що відбувалась на базі Гуманітарного хабу у місті Києві, голова Старобільської РДА Володимир Череватий разом з головою ГО  Луганське обласне відділення національного олімпійського комітету України Віктором Острєцовим обговорили спільні напрями роботи. Говорили про популяризацію спорту, олімпійського руху та здорового способу життя, консолідацію зусиль щодо реалізації державної політики з розвитку фізичної культури і спорту в умовах воєнного стану. Досягли домовленостей щодо спільних дій, направлених на формування ефективної моделі олімпійського руху у Старобільсьму районі з залученням закладів освіти. У подальшому плануємо спільне проведення спортивно-масових заходів, реалізацію олімпійських програм та проєктів, відбудову спортивної інфраструктури для розвитку спорту в регіоні та досягнення спортивних результатів.

Домовилися про сприяння Луганського обласного відділення національного олімпійського комітету України розвитку спортивного руху серед дітей з числа ВПО, а саме про відвідування дітьми ДЮСШ у приймаючих громадах, щоб дати дітям, які втратили можливість тренуватися на рідній землі, стимул розвивати свої спортивні досягнення.

У квітні заплановані заходи у рамках підписаного Меморандуму, зокрема зустріч дітей ВПО з головою Національного олімпійського комітету України, у подальшому заплановано цикл екскурсій та діалогових зустрічей для дітей з олімпійськими чемпіонами. Ці заходи є пізнавальними та цікавими, вони популяризують спорт та здоровий спосіб життя, дають можливість більше дізнатися про спортивні досягнення в Україні.