Прес-центр21 серпня 2020, 15:08

Перевірено стан готовності закладів загальної середньої освіти до нового навчального року

Згідно листа Міністерства освіти і науки України від 29.07.2020 р. за № 1/9-406 щодо використання інструктивно-методичних матеріалів під час підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону з питань цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності, комісією, створеною Відділом освіти Старобільської РДА разом з представниками Старобільського відділення ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, з 17 по 21 серпня 2020 року було перевірено стан готовності закладів загальної середньої освіти до нового навчального року.

Під час проведення перевірок зверталась увага на дотримання санітарно-гігієнічних норм, охорони праці, безпеки життєдіяльності; на об’єм проведених ремонтних робіт. Старобільською районною державною лабораторією Держпродспоживслужби проводився відбір проб води для бактеріологічного та хімічного аналізів.

Разом з тим, визначалась готовність до виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVІD-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42.

З’ясовано, що закладами загальної середньої освіти розроблено маршрути руху здобувачів освіти у приміщенні шкіл, скориговано графіки занять, дзвінків, харчування; локальними наказами призначено відповідальних за організацію та дотримання відповідних протиепідемічних заходів, розроблено інформативні куточки, облаштовано місця для збору використаних ЗІЗ, для використання антисептиків та проведення щоденного скринінгу; оформлено документальне супроводження, проведено роз’яснювальну роботу серед персоналу, визначено місця для ізоляції та алгоритму дій на випадок надзвичайної ситуації тощо. Заклади освіти забезпечені засобами індивідуального захисту, мають запаси рідкого мила, антисептиків, засоби для вимірювання температури.

За результатами перевірок встановлено, що заклади загальної середньої освіти готові до початку освітнього процесу.