Прес-центр26 березня 2024, 09:03

Національна гвардія України святкує 10-річчя

Рівно 10 років тому — 26 березня 2014 року — була створена Національна гвардія України. Це сталося у відповідь на початок російської агресії на Донбасі та в Криму. Згодом до Нацгвардії доєдналися добровольчі угрупування, які боронили Україну на початку російської агресії, а тепер нищать ворога на усіх напрямках.

Воїни НГУ одними з перших зупиняли гібридну російську агресію. Звільнили Харківську ОДА, вели оборонні бої за Слов’янськ, звільняли інші населені пункти в районі АТО (ООС), серед яких Попасна, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, обороняли Маріуполь. У 2019-2020 роках гвардійці тримали оборону в районі Світлодарської дуги. Після початку повномасштабного вторгнення бійці Нацгвардії обороняли і звільняли Київщину, Чернігівщину, Сумщину. Вели бої на сході, обороняючи Рубіжне, Сєвєродонецьк, Бахмут. Брали участь в успішному контрнаступі на Харківщині та деокупації Херсонщини.

Сьогодні бійці національної гвардії – це символ стійкості в боях за Маріуполь, символ української волі, сили духу та жаги до перемоги. Бійці Нацгвардії виконують як бойові завдання з захисту держави, так і стежать за правопорядком всередині країни. Без нацгвардійців наше життя у воєнний час було б набагато небезпечнішим. Тому в цей день варто привітати всіх військовослужбовців Національної гвардії України і подякувати їм за нелегку працю.

Вітаємо кожного та кожну, хто служить у лавах Національної гвардії України, бажаємо стійкості, впевненості, мужності, невичерпних сил, здоров'я, ентузіазму, кмітливості, витримки, патріотизму, вірних друзів. нехай у ваших сім'ях панує любов, достаток, добробут та благополуччя!

Дякуємо за захист!

Пам'ятаємо кожного та кожну, хто віддав своє життя за Україну.

#10роківНГУ

#НГУ