Прес-центр19 грудня 2017, 14:12

Місцевого жителя притягнуто до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами

   Останнім часом у суспільстві спостерігається тенденція до жорстокого поводження з тваринами. На законодавчому рівні у нашій державі закріплена кримінальна відповідальність за вчинення таких дій. Суспільна небезпечність цього злочину полягає в тому, що він посягає на загальноприйняті принципи моральності у сфері поводження з тваринами. Жорстоке поводження з тваринами, знущання над ними суперечить сформованим у суспільстві підвалинам гуманного ставлення до тварин і чинному законодавству.

   Встановлено, що в листопаді поточного року громадянин м. Старобільськ вчинив протиправні дії по відношенню до своєї домашньої тварини, а саме: цілеспрямовано вдарив собаку головою об шлакоблок. Нанесені рани завдали тварині сильного фізичного болю та особливих мук, та через декілька хвилин вона померла.

   Вироком Старобільського районного суду за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене умисно, що призвело до загибелі тварини) КК України, обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді обмеження волі строком на два роки із застосуванням ст. 75 КК України.

 

Старобільська місцева прокуратура