Прес-центр31 липня 2019, 07:07

Літня оздоровча компанія 2019 року

Відділ сім’ї, молоді та спорту  Старобільської райдержадміністрації повідомляє, що в районі продовжує свою роботу районна Координаційна рада з питань оздоровлення та відпочинку дітей на засіданнях якої підіймаються питання безпечного перебування дітей в закладах оздоровлення, перевірки готовності закладів та інші питання віднесені до компетенції роботи Ради. До складу Координаційної ради входять представники всіх органів, причетних до проведення оздоровчої кампанії.

В районі розроблене розпорядження голови щодо організації послуг з оздоровлення. Згідно з розпорядженням органам та структурам причетним до оздоровчої кампанії надані відповідні доручення.

Структурними підрозділами райдержадміністрації створена, ведеться та постійно оновлюється база даних дітей пільгових категорій.

Всього на оздоровчу кампанію 2019 року з районного бюджету витрачено  536 тисяч гривень. Кошти використані для організації роботи пришкільних таборів з денним перебуванням дітей, а також на придбання оздоровчих путівок д ля дітей пільгових категорій.

За кошти районного бюджету було придбано 25 путівок до ПЗОВ «Джура». На першу відпочинкову зміну направлені діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти-інваліди.

3 червня 2019 року Старобільською райдержадміністрацією підготовлені зміни до бюджету, які передбачали виділення додаткових коштів у сумі 384 504 грн. для оздоровлення дітей учасників бойових дій, дітей ліквідаторів аварії на ЧАЕС та дітей з багатодітних сімей, але зазначене питання не було розглянуте Старобільською районною радою.

Питання оздоровлення та відпочинку дітей підіймалось 4 червня поточного року на засіданні Громадської ради при райдержадміністрації.

На сьогоднішній день ведеться робота з пошуку місць оздоровлення та відпочинку для дітей району за межами Луганської області. Так, вже досягнуто домовленості з оздоровлення наших дітей на території Львівської  області. Також, 30 дітей району вже повернулись після відпочинку з Хмельницької області.