Прес-центр19 жовтня 2018, 15:10

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми. День започаткований Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми, як у власних країнах, так і за кордоном. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення. 

Спеціалістами Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 18 жовтня 2018 р. біля скверу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка була проведена вулична акція “Людина – не товар”.

В ході даної акції студенти в ігровій формі ознайомились з “Правдою чи міфами” про торгівлю, пройшли тест, від якого дізнались, як потрібно бути уважними при працевлаштуванні за кордоном та ознайомились з усіма формами і характерними ознаками торгівлі людьми. По завершенню студенти отримали корисні інформаційні буклети та пам’ятні браслети до даної акції.