Прес-центр25 грудня 2023, 16:12

Гуманітарний хаб Старобільської районної державної адміністрації у місті Київ відкрито!

Гуманітарний хаб Старобільської районної державної адміністрації у місті Київ відкрито! Кожен простір, створений для підтримки ВПО – це допомога мешканцям Луганщини в в умовах війни. Це місце можливостей, де надаватиметься повний спектр якісних соціальних, рекреаційних, медичних, адміністративних та культурно-освітніх послуг. Хаб – це також простір єднання, бо в умовах сьогодення важливо не лише забезпечити людей послугами, а підтримати їх, дати можливість відчути себе частиною малої Батьківщини, поспілкуватися у колі близьких за ментальністю людей, створити коло підтримки.
 Розширити мережу гуманітарних хабів Старобільській районній державній адміністрації вдалося завдяки підтримці представників Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), які допомогли в облаштуванні приміщення. А завдяки фінансовій допомозі та підтримці Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) на базі гуманітарного хабу працюватиме Центр підтримки сім’ї.

Офіційна частина відкриття хабу розпочалася з вітальної промови голови Старобільської районної державної адміністрації, який подякував усім за можливість створення простору для підтримки ВПО з Луганщини та наголосив на тому, що мета роботи гуманітарних хабів – надати допомогу та необхідні послуги кожному мешканцю області, у якій би частині нашої держави він не перебував.
До земляків зі словами вітання звернувся митець, музикант, письменник, поет, громадський діяч - Сергій ЖАДАН. Він згадував рідний дім, прекрасні краєвиди Старобільщини та фестиваль на центральній площі Старобільська під українськими прапорами. Завершив свій виступ традиційно власною поезією.
На урочистій частині була присутня заступниця голови Київської міської державної адміністрації, Ганна СТАРОСТЕНКО. У своїй вітальній промові вона згадала рідну для неї Старобільщину, бо дитинство пані Ганни пройшло у Шульгинці. "Старобільщина - це героїчні люди. Сьогодні я наче побувала на малій Батківщині, почула мову... Я вірю, що всі присутні обов'язково повернуться до рідних домівок", - зазначила пані Ганна.
За її особистої ініціативи до гуманітарного хабу були передані 100 сучасних українських книжок, зібрані київськими бібліотеками та видавцями завдяки Департаменту культури КМДА.

 Раді Вас бачити за адресою: місто Київ, бульвар Лесі Українки, 26А (каб. 330).
 Гуманітарний хаб працює з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 15.00.
Телефон для довідок: 8(050)512-04-57.

Раді Вас бачити за адресою: місто Київ, бульвар Лесі Українки, 26А (каб. 330).