Прес-центр22 березня 2024, 13:03

Економічний ефект споживання продукції українського виробництва

Купуючи українські товари, споживач фактично платить зарплату працівникам підприємства-виробника і податки у державний бюджет, які повністю йдуть на підтримку Сил безпеки й оборони.

Важливо, щоб громадяни купували вітчизняні товари, оскільки в такому випадку витрачені кошти залишатимуться в Україні й формуватимуть ВВП. Насамперед це стосується товарів з розвиненим внутрішнім виробництвом — харчова і легка промисловості; виробництво будматеріалів, побутової хімії й косметики тощо.

Заміщення імпортованих товарів вітчизняною продукцією матиме значний економічний ефект. В Україні протягом останніх років активно розвивалися різні галузі, що здатні покрити внутрішній попит, наприклад на харчові продукти.

«Ми маємо перемогти, і це питання виживання. А щоб Україна мала увесь необхідний ресурс для своєї перемоги, мають перемагати також українські товари, українські послуги, українські споживання та український експорт, тобто українські підприємці»,− наголосив Володимир Зеленський.

Кампанія «Зроблено в Україні» покликана привернути увагу українців до українських виробників і спонукати більше купувати продукцію українського виробництва, а також — відкривати власні підприємства, щоб посилювати економіку країни. Тобто «плюсувати своє» всіма способами, допомагаючи країні вистояти.