Прес-центр16 березня 2023, 13:03

До Уваги учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, з числа внутрішньо переміщених осіб

До Уваги учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Управлінні соціального захисту населення Старобільської райдержадміністрації та яким було призначено грошову компенсацію на придбання житла, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280!
9 березня Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України ухвалено наказ про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, розраховані станом на 1 січня поточного року. Зокрема, для Луганської області новий показник вартості 1 квадратного метра загальної площі квартир будинку з урахуванням ПДВ складає 19 434,00 гривень.
У зв’язку з цим комісією райдержадміністрації з розгляду заяв внутрішньо переміщених осіб про призначення грошової компенсації наразі проводиться робота з перерахунку розміру грошової компенсації тим особам, яким призначено, але не виплачено таку компенсацію. Такий перерахунок здійснюється без звернення внутрішньо переміщеної особи, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Суми компенсації після перерахунку буде включено до звіту про потребу району у коштах на виплату зазначеної грошової допомоги станом на 1 квітня 2023 року.
Також нагадуємо, що відповідно до пункту 19 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (Постанова КМУ № 280) проводиться перерахунок розміру грошової компенсації у разі змін:

  •  у майновому стані,
  • у складі сім’ї (державної реєстрації народження або смерті члена сім’ї, державної реєстрації шлюбу/розірвання шлюбу, включення до складу сім’ї нових членів сім’ї, встановлення інвалідності члену сім’ї) тощо,
  •  зміни місця проживання,
  •  втрати статусу учасника бойових дій,
  • набуття статусу особи з інвалідністю внаслідок війни,
  • скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб,
  •  зняття з квартирного обліку та інше.

Відповідно до норм Порядку внутрішньо переміщена особа, якій призначено грошову компенсацію, зобов’язана протягом 30 календарних днів поінформувати у письмовій формі орган соціального захисту населення про такі зміни та подати копії відповідних підтвердних документів. Якщо у Вас відбулися вищезазначені зміни, необхідно повідомити Управління соціального захисту населення. Заяви та документи надсилайте в електронному вигляді на електрону адресу: holodnyakelena@ukr.net.
Телефон для довідок +380993573845
Дякуємо за розуміння та співпрацю!