Прес-центр13 грудня 2022, 19:12

Забезпечуємо реалізацію права на звернення в умовах воєнного стану

Посадові особи Старобільської районної військової адміністрації Луганської області, які виїхали з тимчасово окупованої території не припиняли свою роботу навіть перебуваючи у простої. З 31.08.2022 адміністрація поновила свою діяльність за дистанційною формою.
Не зважаючи на введення в країні воєнного стану адміністрацією не припинялася робота з надання відповідей на звернення та запити громадян.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Зазначена гарантія є непорушною та не може обмежуватись навіть в умовах воєнного та надзвичайного стану (ст. 22, 64 Конституції України).
Станом на сьогодні до відділу документообігу, контролю та звернень громадян Старобільської РВА надійшло 25 письмових звернень громадян та близько 100 телефонних дзвінків.
Найбільше мешканців нашого району цікавлять питання соціального захисту населення (виплати грошової допомоги для ВПО, надання гуманітарної допомоги, надання допомоги у вигляді твердого палива, щодо виплати грошової компенсації інвалідам по зору та слуху, особам постраждалим від Чорнобильської катастрофи, військовослужбовцям)
Усі звернення були розглянуті та опрацьовані за профілем спеціалістами Старобільської РВА з подальшим наданням обґрунтованих відповідей заявникам у встановлений законом строк.
Звертаємо увагу, що на офіційному сайті Старобільської РВА розміщено номер телефону та електронну пошту для звернень і запитів громадян. Зараз це найдієвіші та ефективні засоби зв’зку з нашими мешканцями.
Також нагадуємо, що на офіційному Телеграм-каналі керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая можна знайти всю потрібну інформацію для мешканців Луганщини щодо запитань/запитів допомоги. До відповідей на питання мешканців нашого району залучаються працівники Старобільської РВА. ОФІЦІЙНИЙ Телеграм-канал очільника: https://t.me/serhiy_hayday