Прес-центр14 травня 2021, 15:05

Встановлюємо та розвиваємо партнерські зв’язки з питання розвитку підприємництва

13 травня відбулася зустріч президента Луганської регіональної торгово-промислової палати (РТПП) Сергія Кириченка з першим заступником голови Старобільської райдержадміністрації Володимиром Череватим, представниками територіальних громад, приватними підприємцями Старобільського району та фахівцями райдержадміністрації.

Головна мета зустрічі – встановлення плідних ділових контактів, налагодження конструктивної взаємодії органів державної влади з суб’єктами підприємництва для покращення бізнес-клімату в районі.

Обговорювані питання стосувалися можливості створення при райдержадміністрації консультативно-дорадчого органу – Ради підприємців Старобільського району – та його співпраці з РТПП. Також йшлося про можливе укладання тристоронньої угоди між райдержадміністрацією, Радою (Комітетом) підприємців та РТПП у контексті розвитку економічної діяльності суб’єктів господарювання Луганщини та формування сприятливих умов для ведення бізнесу.

У своєму виступі перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Череватий зазначив, що підприємці, малий і середній бізнес – це опора громад, які забезпечують надходження до бюджетів. Тому створення ради підприємців сприятиме налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади та суб’єктів підприємництва.

Сергій Кириченко звернувся до керівництва райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування з проханням поширити серед підприємців району та інших зацікавлених осіб інформацію про діяльність та можливостей Торгово-промислової палати.

Довідково: Торгово-промислова палата України – недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка на добровільних засадах об’єднує юридичних осіб та громадян України, зареєстрованих як підприємці, а також їх об`єднання. Її мета – розвинений і конкурентоспроможний на світових ринках український бізнес. Детальніше – за посиланням https://ucci.org.ua/about