Прес-центр11 червня 2021, 15:06

Віталій Кононов з робочим візитом у Марківській громаді

10 червня голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов відвідав Марківську територіальну громаду.

Під час робочої поїздки Віталій Кононов побував на об’єкті «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» в селі Лісова Поляна, будівництво якої здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету.

Ознайомився з роботою КНП «Марківська багатопрофільна лікарня Марківької селищної ради», яке включає в себе хірургічне з гінекологічними ліжками, терапевтичне з неврологічними ліжками, інфекційне, дитяче, приймальне, поліклінічне відділення. Всього на 80 ліжок.

Наступним об’єктом уваги став Комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №1 «Теремок» Марківської селищної ради, в якому повністю оновлено харчоблок. Хочеться відзначити професіоналізм, ентузіазм та позитив колективу закладу, що з душею створюють затишок для дітей.

Очільник Старобільської райдержадміністрації, в робочому візиті до Марківської громади, також, зустрівся з керівниками сільгосппідприємств: СТОВ «Фрунзе», ТОВ «Айдар» та СТОВ «Агрофірма «Марківська». Під час зустрічі були підняті питання про проблеми, які існують у сільгосптоваровиробників. Віталій Кононов запропонував шляхи розвитку сільськогосподарської галузі Старобільського району. Відзначив роботу СТОВ «Агрофірма «Марківська». Підприємство освоює новітні технології, регулярно оновлює свій машино – тракторний парк, завершило будівництво зерносховища та ремонт складів, що надало можливість  не тільки отримувати стабільно високі врожаї, але й зберігати їх.

Дорога від Старобільська до Марківки здійснювалася через Новопсковську громаду, автошляхами територіального значення Т-13-02 та Т-13-07. Назад через Біловодську громаду по Т-13-14 та автодорозі державного значення Н-21, на якій зараз триває капітальний ремонт, у рамках Проєкту «Велике будівництво».