Прес-центр9 листопада 2023, 15:11

Відновлення роботи ЦНАПів у Старобільському районі

Правовий режим воєнного стану та тимчасова окупація територій Старобільского району ставлять щодня нові виклики перед працівниками Старобільскої районної державної адміністрації та ВАНП Старобільського району.
 Сьогодні Старобільська районна державна адміністрація працює дистанційно. Основні зусилля колегтиву Старобільської РДА направлені на покращення та полегшення життя громадян Старобільщини, які вимушено переїхали до безпечних регіонів нашої країни.
 Відновлення діяльності центрів надання адміністративних послуг є лише одним із кроків, які зроблені у цьому напрямку. Наразі сім із восьми військових адміністрацій населених пунктів Старобільського району відновили діяльність ЦНАПів.
Адміністраторами ЦНАПів надаються послуги в гуманітарних хабах військових адміністрацій Луганської області, зокрема у містах: Київ, Харків, Дніпро, Черкаси, Івано-Франківськ та Рівне. У Шульгинській військовій адміністрації проводиться робота з відновлення доступів до реєстрів, після отримання доступу послуги надаватимуться у місті Львів.
 Упроваджується надання нових адміністративних послуг у сфері соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей.
На жаль, так як територія Старобільського району тимчасово окупована і доступи до багатьох реєстрів залишаються закритими, весь перелік послуг, які надавали центри адміністративних послуг до збройної агресії, надати неможливо. Та робота у цьому напрямку триває!