Прес-центр29 вересня 2021, 15:09

Відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня усиновлення

28 вересня 2021 року в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня усиновлення.

 

Усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, працівників служб у справах дітей територіальних громад і районних державних адміністрацій зустрічали організатори свята - служба у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації та її керівник Раїса Родіна. Вони разом з казковими героями з перших хвилин вітали всіх і створювали святковий настрій.

 

Дитинство – найважливіший період в житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, інтелектуально, набуваючи усіх необхідних знань, умінь і навичок, Для всебічного і гармонійного розвитку кожна дитина повинна зростати в сім’ї, в атмосфері щастя, любові і розуміння. Тому так важливо підтримати, допомогти та захистити тих дітей, які залишились без батьків.

 

Очільник Луганщини Сергій Гайдай висловив велику вдячність опікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям та всім, хто небайдужий до дитячої долі, хто щодня працює в інтересах дітей, допомагає об’єднати в люблячі сім’ї майбутніх батьків та тих хто залишився сиротою. «Ви для мене справжні герої. Бачу, скільки уваги приділяють вихованню мої знайомі, у яких троє маленьких дітей. А в вас їх – п’ятеро, семеро, десятеро. Це величезна відповідальність! У майбутньому хтось з них стане простим робітником, хтось лікуватиме, навчатиме, або керуватиме областю. Але, головне, що зараз вони живуть в гідних умовах, з батьком та мамою. Завдяки вам діти вірять в чудове майбутнє», – наголосив Сергій Гайдай. Він вручив присутнім державні нагороди та обласні відзнаки. Серед нагороджених старобільчани - за особистий внесок у вирішенні питань соціального захисту дітей-сиріт, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку і виховання, лист подяки Луганської облдержадміністрації від губернатора отримали прийомні батьки Олександр та Катерина Погоріли, начальник служби у справах дітей Старобільської районної державної адміністрації Галина Титова – нагороджена Почесною відзнакою «За розвиток регіону».

 

Раїса Родіна, звертаючись до прийомних батьків, побажала, щоб їх вихованці у дорослому житті стали щасливими і успішними. Вона вручила нагороди небайдужим до дитячої долі і мешканцям Старобільського району – опікуну Івану Таранухі з Марківської громади, прийомній матері Вікторії Гончарової з Біловодської громади, прийомним батькам Едуарду та Юлії Малик з Білолуцької громади.

 

«Ваша, на перший погляд, непомітна праця, насправді, дуже важлива – ви показуєте всьому світу, що в нашій країні, на Луганщині, чуйне суспільство, яке піклується про дітей», – підкреслив Національний директор міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» України Сергій Лукашов.