Прес-центр25 cічня 2023, 20:01

Відбулася конференція «ГРОМАДИ НАМ РАДІ? ЛОКАЦІЯ: УКРАЇНА».

   24 січня у Києві за сприяння ГО «Громадська ініціатива Луганщини» відбулося засідання «круглого столу», присвячене проблемам інтеграції ВПО з Луганщини, - «ГРОМАДИ НАМ РАДІ? ЛОКАЦІЯ: УКРАЇНА».
   Участь в конференції взяли заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Павло Козирєв, заступниця керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Яна Любимова, директор програми «Демократична практика» міжнародного фонду «Відродження» Олексій Орловський, голови районних, міських та селищних військових адміністрацій області. Окремо відзначимо, що це перша очна зустріч майже всіх голів громад Старобільського району від початку повномасштабної війни.
   На конференції піднімалися насущні проблеми ВПО Луганщини та обговорювалася робота державних прогам та ініціатив з допомоги населенню; питання відновлення деокупованих територій. У рамках заходу було презентовано досвід Лисичанської та Шульгинської військових адміністрацій щодо підтримки земляків.
   За підсумками дискусії було ухвалено резолюцію, у якій зокрема запропоновано активізувати процес створення координаційно-дорадчих органів з питань інтеграції ВПО – «Рад ВПО» при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, забезпечити гуманітарні штаби обладнанням для створення на їх базі додаткових пунктів незламності та, використовуючи ресурс та авторитет Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ініціювати діалоговий процес щодо розробки програм та проєктів спільно з міжнародними фондами з відновлення Луганщини після її остаточного звільнення, створення «біржі ідей та ресурсів».