Прес-центр23 квітня 2021, 16:04

Відбулась робоча поїздка до Міловської громади

22 квітня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай здійснив робочу поїздку до Міловської селищної територіальної громади.

Участь у заході також взяли народний депутат Олексій Кузнєцов, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації Світлана Попова та Альбіна Кушелєва, голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов та Міловський селищний голова Олег Савченко.

Під час робочої поїздки Сергій Гайдай перевірив хід проведення робіт на об’єктах, що ремонтуються в рамках проєкту Президента України «Велике будівництво» – автомобільній дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ) та автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О130801 Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка.

Так, поточний середній ремонт на автошляху національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ) здійснюється на ділянці км 265 + 000 — км 300 + 885 протяжністю 35,88 км. Наразі підрядною організацією виконані  роботи з  фрезерування покриття в обсязі 45 %, влаштування основи покриття з органо-мінеральної суміші в обсязі 20 %, та  влаштування  нижнього шару покриття із асфальтобетонної суміші в обсязі 30 %. Завершення ремонтних робіт очікується в серпні 2021 року.

Ремонтні роботи на автодорозі загального користування місцевого значення О130801 Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка тривають на ділянці км 13+000 – км 20+000 протяжністю 7 км. Загальна вартість робіт складає понад 74 млн. грн. За проєктом передбачено виконати роботи з улаштування основи дорожнього полотна, вирівнюючого та верхнього шарів дорожнього одягу, ремонту штучних споруд, укріплення узбіч, встановлення дорожніх знаків, бар’єрного огородження та напрямних стовпчиків, нанесення дорожньої розмітки. Завершити ремонт планується у липні цього року.

Далі Сергій Володимирович відвідав міждержавний пункт пропуску «Мілове», де ознайомився з його роботою та поспілкувався з громадянами, що перетинають державний кордон в цьому пункті. За словами голови облдержадміністрації керівництвом митної служби прийнято рішення про будівництво нового терміналу міждержавного пункту пропуску «Мілове» та розроблено проєктно-кошторисну  документацію. Наразі триває оформлення земельних ділянок під будівництво терміналу.

Також в ході робочої поїздки очільник області оглянув меморіальний комплекс «Україна-визволителям» та обговорив питання проведення його реставрації.

Так, на виконання доручення Президента України за результатами робочої поїздки до Луганської області 8 травня 2020 року Луганською облдержадміністрацією та селищною радою здійснені організаційні заходи щодо відновлення цієї пам’ятки історії.      

На виконання науково-дослідних робіт та розроблення науково-проектної документації на «Меморіальний комплекс «Україна – визволителям» виділено з обласного бюджету кошти в сумі 1360,00 тис. грн. На цей час науково-проектна документація погоджена Міністерством культури та інформаційної політики України.         Наразі проєкт проходить процедуру державної експертизи. Загальна сума ремонтних робіт складе майже 30 млн. грн.                                                                                               

А вже незабаром у Міловому збудують Дзвін примирення. Таких дзвонів в Україні за завданням Президента Володимира Зеленського збудують чотири – у різних куточках нашої країни. І перший з них буде встановлено у Міловому до 8 травня – Дня пам'яті та примирення.

Далі голова облдержадміністрації оглянув хід проведення ремонтних робіт у Міловському ліцеї, що тривають в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Загальна вартість проєкту становить 17, 3 млн. грн. Зокрема, передбачено реконструкцію інтернату з облаштування класів, встановлення окремої міні-котельні з котлами для альтернативного палива, проведення заходів з пожежної безпеки, благоустрою подвір’я тощо. Завершити реалізацію проєкту планується у жовтні 2021 року.

Завершуючи робочий візит, Сергій Гайдай зустрівся з громадськими активістами громади та обговорив з ними актуальні проблеми розвитку Міловщини.