Прес-центр14 травня 2021, 13:05

Вакцинація зараз – це єдиний ефективний спосіб сформувати імунітет до COVID-19

Старобільщина має невтішну статистику щодо захворюваності на COVID-19 та смертності від ускладнень коронавірусної інфекції.

За даними медичних закладів з початку 2021 року на території Старобільського району перебувало на амбулаторному лікуванні 3136 хворих на COVID-19.

Одужало з початку року 2600 осіб.

В стаціонарах з початку року  перебувало на лікуванні 521 хворий на COVID-19, сьогодні перебувають на лікуванні 88 хворих. Тобто це ті хворі, які потрапили до лікарень з тяжким перебігом хвороби та потребували кисневої підтримки.

На жаль, з початку року в Старобільському районі від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, померло 64 особи, в т.ч. у квітні 2021 – 36 осіб.

Усі жителі району мають бути захищеними від COVID-19. Вакцинація зараз – це єдиний ефективний спосіб сформувати імунітет до COVID-19. І це може захистити вас від інфікування чи тяжкого перебігу хвороби.

Вакцинація від COVID-19 дозволить нам повернутися до звичного життя.

Усі вакцини, які застосовуються медичними закладами Старобільського району – безпечні й ефективно формують імунітет, що підтверджено виробниками, МОЗ та ВООЗ.

Щеплення – добровільні й безоплатні.

Вакцинація проти коронавірусної хвороби в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Сьогодні пріоритет вакцинації – медики, правоохоронці, працівники соціальної сфери та люди похилого віку. Дуже важливо захистити їх вакциною.

Записатися на вакцинацію можна через сімейних лікарів або звернувшись до реєстратури медзакладів. Це також можна зробити за номером контакт-центру МОЗ з питань COVID-19 за телефоном 0 800 60 20 19.

Все, що необхідно знати про вакцинацію дізнавайтесь за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua/

Слід зазначити, що наявність антитіл не є гарантією того, що людина не захворіє. Ті, хто мають антитіла після хвороби, все одно повторно хворіють. Такі непоодинокі випадки є і в Старобільському районі

Рівень захворюваності серед вакцинованих практично не зростає, а якщо і є випадки – то вони не важкі. А серед невакцинованих – рівень хворих зростає.

Станом на 11.05.2021 року медичними закладами району було провакциновано 2624 осіб з числа пріоритетних груп населення, що становить лише 2% від загальної кількості населення.

Слід зазначити, що в Старобільському районі відсутні випадки ускладнень або смерті серед осіб, які провакцинувалися від COVID-19.

На сьогодні в  Старобільському районі триває вакцинація осіб у віці 60+. Підлягає вакцинації – 24 914 особи у віці 60+, станом на 11.05.2021 року із зазначеної категорії провакцинувалися лише 330 осіб.

Закликаємо усіх жителів району – не відмовляйтеся та вакцинуйтеся від COVID-19! Вакцинація захищає не лише вас самих, вона також захищає людей яких ви любите.