Прес-центр29 червня 2021, 13:06

В Україні стартував 4-й етап вакцинації від COVID-19

Під час 4-го етапу вакцинації від COVID-19 щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.

Одночасно продовжується щеплення пріоритетних груп з попередніх етапів, як-то:
- медики та інші працівники закладів охорони здоров’я;
- мешканці та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів;
- маломобільні громадяни;
-соціальні працівники та священнослужителі;
- освітяни;
- військовослужбовці та співробітники інших структур державної безпеки,
- працівники органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів,
- працівники паливно-енергетичного комплексу та інших структур, від яких залежить функціонування держави.

Також на підконтрольній українському уряду території щеплюють громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

З 25.02.2021 по теперішній час на території Старобільського району було провакциновано 8744 особи , що становить 7 % від загальної кількості населення району, з них 1805 осіб вже завершили вакцинацію, отримавши дві дози.
На вакцинацію населення було використано 6110 доз вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio), 2904 дози вакцини Pfizer та 1535 доз вакцини CoronaVac. Вакцинація здійснюється в 13 постійних пунктах щеплень створених на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 1 тимчасовому пункті (спортивна зала Старобільської ДЮСШ), а також 2 мобільними бригадами створеними в КНП «Старобільський Центр ПМСД» та КНП «Біловодський Центр ПМСД».

Нагадуємо, що всі хто мають бажання вакцинуватись від COVID-19, мають змогу записатись до листа очікування вакцинації через:
- Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія»;
- мобільний додаток Порталу Дія (Дія);
- національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19 за номером
0 800 60 20 19.

На сьогодні вакцинація проти COVID-19 це добровільний шанс отримати захист, вберегтися від тяжкого перебігу захворювання й летального випадку. Тож, подбайте про себе і будьте здорові!