Прес-центр23 квітня 2021, 10:04

В Старобільську продовжуються перевірки магазинів на дотримання карантинних вимог

22 квітня робочою групою у складі представників Старобільської районної державної адміністрації, Старобільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, Старобільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України в Луганській області, проведено перевірку стану дотримання карантинних протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання на території Старобільської міської територіальної громади. До моніторингу долучився й перший заступник голови Старобільської РДА Володимир Череватий.

 

Під час проведення перевірок в магазинах «АТБ-маркет», «Єва», «Ваш супермаркет Сім’я», «Євромікс» були встановлені факти, які свідчать про порушення чинного законодавства. Зафіксовані матеріали спрямовані на складання протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУпАП. 

 

Також робочою групою проведено роз’яснювальну роботу щодо заборони стихійної торгівлі вздовж проїжджої частини в районі автостанції та на кварталі Ватутіна. Торгівля дозволена виключно у встановлених для цього місцях – Ринок міста Старобільськ або територія проведення ярмарок (на прилеглій території до ринку «Універсальний») згідно рішення виконавчого комітету Старобільської міської ради № 182 від 22 травня 2018 року.

 

Звертаємося до підприємців неухильно дотримуватися рекомендацій з постанови № 17 Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 

Виконання простих правил в магазинах дозволить перервати ланцюг поширення коронавірусу, що зменшить навантаження на лікарні і, відповідно, пом’якшить карантинні обмеження.