Прес-центр22 вересня 2021, 14:09

В Старобільському районі від COVID-19 щеплено 25% населення

Вакцинація – найкращий та єдиний захист від важкого перебігу хвороби COVID-19, госпіталізації чи смерті та спосіб залишити жорсткі карантинні обмеження в минулому.

 

Станом на 21.09.2021 на території Старобільського району від COVID-19 вакциновано 31 587 осіб, що становить 25 % від загальної кількості населення району, у тому числі:

- КНП «Старобільський ЦПМСД» вакциновано – 20 374 особи, 55% від загальної кількості населення Старобільської та Шульгинської ТГ;

- КНП «Марківський ЦПМСД» вакциновано – 2 580 осіб, 18,5 % від загальної кількості населення Марківської ТГ;

- КНП «Біловодський центр ПМСД» вакциновано – 3 769 осіб, 16,4 % від загальної кількості населення Біловодської ТГ;

- КП «Міловський центр ПМСД» вакциновано –1 644 особи, 11% від загальної кількості населення Міловської ТГ;

- КНП «Новопсковський ЦПМСД» вакциновано – 2 762 особи, 8,4% від загальної кількості населення Новопсковської та Білолуцької  ТГ;

- КНП «ЦПМСД» Чмирівської сільської ради – 458 осіб, 5% від загальної кількості населення Чмирівської ТГ.

 

Вакциною AstraZeneca (Vaxzevria, Covishield, SKBio) було щеплено 7791 особа, вакциною Comirnaty/Pfizer – 10696 осіб, вакциною CoronaVac – 8235 осіб та вакциною Moderna – 4865 осіб.

Нагадуємо, що записатися на вакцинацію до пунктів щеплення центрів первинної медичної допомоги  можна зателефонувавши до реєстратури медичного закладу, чи до сімейного лікаря з яким укладено декларацію на медичне обслуговування.

Також, якщо Ви бажаєте вакцинуватися у вихідні, то незалежно від місця  проживання в місті Старобільськ щеплення від COVID-19  здійснюють у центрі масової вакцинації населення, що працює у святкові та вихідні дні у адміністративній будівлі ТОВ «Ринок міста Старобільськ» за адресою: м. Старобільськ, площа Базарна 1. Тут вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення, так і всіх бажаючих без попереднього запису. При собі необхідно мати лише паспорт.

Небажання вакцинуватися – одна з причин стрімкого зростання захворюваності. За даними багатьох досліджень вакцинація якщо повністю не захистить від інфікування то унебезпечить від тяжкого перебігу хвороби. Тож, подбайте про себе і своїх рідних – вакцинуйтеся і будьте здорові!